piątek, 27 stycznia 2017

Rodzaje herbaty

Rodzaje herbaty


Jakie są różne herbatki i jak mogę je uwarzyć?

zielono Zielona herbata jest wykonana ze sfermentowanych liści rośliny Camellia sinensis. Liście zielonej herbaty są uschnięte, smażone, miażdżone i suszy produkować swój niepowtarzalny smak. Zielona herbata smakuje podobnie do białej herbaty (Sun-słodzone liście), ale nieco bardziej wytrzymałe. Zielona herbata ma umiarkowane ilości kofeiny i przeciwutleniaczy. Zielona herbata jest smaczne na gorąco lub na zimno. Aby zaparzyć: Doprowadzić wodę do 160 stopni F i strome przez 1-3 minuty
.
BLACK - Czarna herbata jest wykonana z całkowicie sfermentowanych liści herbaty z rośliny Camellia sinensis. Wytwarzają one silny smaku ciemnej herbaty. Czarna herbata jest smaczne gorące lub zimne, gładkie lub ze śmietaną i cukrem. Czarna herbata ma najwyższą zawartość kofeiny herbat. Czarna herbata ma także pewne przeciwutleniacze. Aby zaparzyć. Doprowadzić wodę do wrzenia i strome 3-5 minut

White-Biała herbata jest wykonana ze sfermentowanych liści rośliny Camellia sinensis. Biała herbata ma bardzo delikatny smak, podobny do opalania słodzonych liści. Biała herbata ma najmniejszą ilość kofeiny i największą ilość przeciwutleniaczy. Biała herbata jest smaczne na gorąco lub na zimno. Aby zaparzyć: doprowadzenie wody do 180 stopni F i strome 4-8 minut
.
ROOIBOS- Naturalnie kofeiny, ten liść jest uprawiana w Afryce Południowej. Ostatnie lata pokazały, że roobios jest popularną alternatywą dla bezkofeinowa zielonej, białej i czarnej herbaty. Jest to pełne witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Rooibos ma czerwony liść, która produkuje słodkie czerwone infuzji. Rooibos jest pyszne gorące lub zimne, gładkie lub z mlekiem i cukrem. Aby zaparzyć. Doprowadzić wodę do wrzenia i strome przez 7-10 minut lub do smaku

YERBA użytych Yerba mate przychodzi do nas z Brazylii. Smak parzonej yerba mate jest silnie roślinne, ziołowe i trawiaste, przypominający niektórych odmian zielonej herbaty. Ma nieco słabsze działanie pobudzające niż kawa, i jest znacznie łagodniejszy żołądka. Yerba mate można reinfused i nie rosną gorzka z nadmiernej namoczeniu. Aby zaparzyć: Doprowadzić wodę do 150 stopni F i strome do smaku
.
HONEYBUSH- Honeybush jest naturalnie bez kofeiny. Ta ziołowa herbata czerwona z Republiki Południowej Afryki i jest naturalnie słodki i łagodny, jak łagodny miód. Jest to bardzo podobne do rooibos herbaty jego korzyści zdrowotne i składników odżywczych (w tym witaminy C, potasu i wapnia). To sprawia, że ​​jest lekko słodki mrożonej herbaty lub pysznym gorącej infuzji. Aby zaparzyć. Doprowadzić wodę do wrzenia i strome przez 7-10 minut lub do smaku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz