środa, 25 stycznia 2017

Osiągnięcie idealnej Espresso - start z jakości ziarna kawy

Osiągnięcie idealnej Espresso - start z jakości ziarna kawy


sycylijska rzemieślnik espresso rośnie pasji wśród miłośników kawy na całym świecie. Ciemna, bogaty kolor i mocny aromat końcu kuszą nawet najbardziej niechętnie pijących kawy. Dwa z najbardziej popularnych rodzajów ziaren kawy Arabica i Robusta są.

ziaren Arabica są zbierane głównie z Ameryki Środkowej i Południowej. Tworzą one łagodne, aromatyczną kawę z mniejszej ilości kofeiny niż ziarna Robusta. Ziarna arabica ma 44 chromosomów i zawiera mniejszą ilość kwasów, które mogą powodować niestrawność.

ziaren Robusty hodowano i zbierano w Azji. W przeciwieństwie do Arabica fasoli górskiej kochający, fasola Robusta rozwija się bliżej poziomu morza. Mają o połowę liczbę chromosomów jak ziarna Arabiki i prawie dwukrotnie większą ilość kofeiny. ziaren Robusty są bardziej kwaśne i może przyczynić się do niestrawności.

Stosowany w monoterapii, każde ziarno kawy mogą być zbierane i mielone na indywidualne i bardzo różnych kaw. Połączenie tych dwóch rodzajów fasoli tworzy bogaty, ciemny, gęsty, aromatyczną kawę. Każdy wielki kubek kawy dla smakoszy rozpoczyna się od idealnego doboru ziaren kawy. Wybierz kawa uprawiana pod optymalnych warunkach stworzyć niesamowite filiżankę espresso rzemieślniczej.

Trzy Główne marki

Fasola Miscela d'Oro Wielki Aroma Espresso to mieszanka arabiki złote i Robusty fasoli. Każdy worek zawiera mieszankę ziaren arabiki 80 procent i 20 procent ziaren Robusty. Idealna ilość każdego fasoli dostarcza wytrwały, bogaty smak po smaku, gęstej pianki i silne zabudowanych espresso.

Wyższy odsetek ziaren kawy Arabica daje Miscela d'Oro piękny, delikatny zapach przy zachowaniu stosunkowo niskiej kwas zadowolony. Śmiała, złożona mieszanka ziaren uzupełnia smak kultury i kuchni sycylijskiej.

Segafredo Intermezzo Whole Bean Espresso to solidna mieszanka 60 procent Arabiki i Robusty fasolą 40 proc. Bardzo nieznacznie większe ilości ziaren kawy Arabica ziaren Robusty ponad znacznym stopniu przyczynia się do silnego, pikantnym opuszcza ten espresso świadczy. To śmiałe, złoty mieszanka wita nawet najbardziej wymagających kochanka rzemieślnik espresso z ziemisty smak, który stoi do konkursu.

Ten włoski palonej kawy dostarcza dzienną smak Włoch, bez względu na to, gdzie kuchnia może być. Segafredo Intermezzo utrzymuje delikatną równowagę, która zapewnia każdemu filiżankę espresso z dużą strukturą i nasyconą aromacie. Bogaty, gęsty krem ​​jest delikatny a zarazem długotrwałe.

Lavazza Super Crema Espresso całych ziaren są idealnym rozwiązaniem dla miłośników espresso rzemieślnik, który chce uciec gorycz niektórych espresso. Składa się z 60 procent ziaren Arabiki i Robusty fasolą 40 procent, Lavazza Super Crema Espresso zapewnia średni bodied espresso, które jest na pewno należy. Dwadzieścia procent więcej niż ziaren Arabica Robusta powodować ten rzemieślnik espresso posiadać średnią zawartość kofeiny.

Obserwuj swoje kubki smakowe

Ten artykuł przeglądowi tylko trzy marki Artisan espresso. Wiele innych marek czekają na swoją dyskryminacji. Jeśli jesteś nowym espresso, spróbuj szeroką gamę fasoli i pieczeni, aż znajdziesz taki, który pasuje do Twoich kubków smakowych najlepiej. Czy to śmiałe, egzotyczne smaki Morza Śródziemnego lub solidnej i kompleksowej rzutu sycylijskiego espresso, który przemawia do własnych upodobań; cieszyć odkrycie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz