piątek, 20 stycznia 2017

Kawy w saszetkach i Maszyny do espresso

Kawy w saszetkach i Maszyny do espresso


Nie ma nic doskonałego espresso. Drobno mielona, ​​ciemno palona kawa, prasowane i perkolacji w silną, bogatą napoju kawowego, który zachwyca zmysły i profity swój dzień. We Włoszech Zamawiając kawę oznacza, że ​​jesteś zamawiania espresso. Włosi zatrzymania w lokalnym barze raz, dwa, a nawet trzy razy dziennie dla idealnej filiżanki espresso. Ale tu, w Ameryce, to nie jest tak łatwo znaleźć espresso zrobione dobrze. Grind z kawą, w odpowiedniej temperaturze, w wyniku tłoczenia na kawę i spieniania mleka są umiejętności, które niewiele osób wie, jak prawidłowo posługiwać się po tej stronie oceanu. Ale teraz z ekspresów do kawy i saszetek z kawą zgadywanie jest podejmowana dokonywania espresso w barach domowych lub nawet we własnej kuchni w domu.

We Włoszech większość Włochów nie rozpoznać, co uważamy za ekspres do kawy. Używają "machinetta", czyli przyrząd, który wygląda jak metalowy klepsydry, która ma górną jak dzban. Urządzenie posiada 2 komory. Woda i kawa przejść do dolnej komory. Urządzenie jest umieszczone w kuchence i ogrzewano do wrzenia woda, wypływająca przez miele do kawy i do drugiej komory. Ciśnienie na miele między dwoma komorami gwarantuje, że kawa jest wciśnięty - espresso słowo oznacza "wyrażony" - i bogaty smak zawdzięcza uzyskanie jak najwięcej smaku spośród miele jak to możliwe. Mleko jest podgrzewane i przeniesiono oddzielnie. Ale łatwo jest popełnić błąd w tym procesie. Albo za pomocą złego ilość wody lub kawy, obracając ciepła na zbyt silne lub nie stosowanie odpowiedniego czasu.

Rosnąca popularność espresso oznacza, że ​​ludzie chcą łatwiejszy, bezbłędności sposób, aby go w domu. Więc teraz można znaleźć ekspresów, że pozwalają uzyskać właściwą kombinację niezbędnych kroków za każdym razem. Istnieje szeroka gama modeli do wyboru, z różnych cech i zdolności. Niektóre z nich są przeznaczone do stosowania w restauracjach, barach, zdolnymi do wytwarzania dużych ilości kawy w krótszym czasie. Jeśli nie zrobić zabawne w domu, aby uzasadnić koszt, to prawdopodobnie nie są najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie.

modele wykonane dla domu zwykle wytwarzają jedną lub dwie "shot" espresso naraz. Jeśli wolisz espresso "macchiato", z mlekiem, lub chcesz włączyć do espresso cappuccino, będziemy chcieli, aby uzyskać ekspresu z dyszą, która tworzy parę i pozwala spienić mleko. Oprócz tych opcji, warto wziąć pod uwagę produkt, który pozwala korzystać z saszetek z kawą. Te strąki wyglądać dużych torebek z herbatą. Zawierają one dokładną ilość espresso dostarczyć to doskonały strzał za każdym razem. Wystarczy umieścić saszetkę w gnieździe, zamknij go i uruchomić maszynę. Gdy cykl się zakończy, po prostu wyrzucić saszetkę z dala. To pomaga uniknąć problemów z odmierzania espresso i sprawia, że ​​czyszczenie absolutnie proste.

W przypadku zakupu urządzenia, które wykorzystuje kawę strąki, to może warto rozważyć, czy może również przybrać jedną innej marki na pods kawy espresso lub regularne luźne. Niektóre maszyny zrobić, ale wiele będzie działać tylko z saszetek z kawą, że ta sama firma projektuje. Mając swobodę korzystania albo kapsułę lub luźną kawę oznacza, że ​​można nadal używać go, nawet jeśli zabraknie strąków, które może wymagać specjalnego uporządkowane. Do tej maszyny te stają się coraz popularniejsze, nie jest prawdopodobne, że strąki zostaną przeprowadzone konsekwentnie w lokalnych sklepach spożywczych. Plus, wybór używać zarówno rodzaj kawy daje również swobodę eksperymentowania z innymi pieczeni lub smaków espresso dalszego oddają swoją miłość kawy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz