niedziela, 29 stycznia 2017

herbata na ciepło i na zimno

herbata na ciepło i na zimno


Czy kiedykolwiek spróbować Boba. Czy wiesz, co to jest? Albo czy kiedykolwiek słyszał o nim? No powiem ci o tym. IT'S herbatę. Dobrze, że to rodzaj herbaty o różnych smakach i może być gorąca i może być zimno. Czy jesteś zmęczony najnowszych kaw SUV? Coś nowego trafia herbaciarnie i kawiarnie na terenie całego kraju. To bubble tea. Ten dziwny napój idzie również pod nazwami Boba, Pearl herbaty, herbaty mleka lub napojów bąbelkowa. To część pić, część deser przekąskę, i wszystkie zabawy!
Bubble herbata jest daleko od zwykłego wyglądające herbaty jesteś zaznajomiony. Wchodzi on w dzikim różnych smakach i kolorach. Zmierz swoje podniebienie z brzoskwini, liczi, mango i passiflory! Istnieją również bardziej tradycyjne zielone lub czarne smaki herbaty. Może być podawane zarówno na gorąco lub na zimno. Moim ulubionym jest mleczna czekolada czarna herbata, mrożona.
Ale zabawa część Bubble Tea nie kolory i smaki jest; Jest to "bąbelki".
Powiem wam znać przepis na Boba TEA (Bubble Tea)
Składniki:
• 3 perły uncji tapioki
• syrop cukrowy
• 1 szklanka parzonej herbaty (chińska herbata czarna lub liczi herbata jest dobra )
• 1 szklanka mleka (lub do smaku)
• kostki lodu
• tapioka Perły
• 1 perły częścią tapioki
• 4 części (lub więcej) wody
• Syrop cukrowniczy
• 2 części cukru białego
• 1 część brązowy cukier
• 3 części wody
Przygotowanie:.
Przygotuj syrop cukrowy dla perełkami tapioki (patrz niżej)

Przygotuj perły tapioki (patrz niżej)

Umieść perły tapioki w dużym szklanym słoju

Zezwalaj herbata do schłodzenia do temperatury pokojowej. Dodaj mleko.

Pamiętaj dzikie sceny bar w filmie Koktajl Tom Cruise? Dodaj syrop cukrowy, mleko i mieszać herbatę i kostki lodu w shakerze i dobrze wymieszać. (Alternatywnie można przetwarzać je w blenderze, ale to nie jest aż tak dużo zabawy!)

Wlać wstrząsnąć mieszaninę do szkła z pearls.Serve tapioki z grubej słomy.

Aby perły tapioki: Dokonując perły tapioki, które są głównym składnikiem w Azji bubble tea, należy pamiętać, że perły poszerzyć znacznie po ugotowaniu. Upewnij się, że korzystasz z dużą pulę. (Co do zasady, im więcej perły gotowane, tym więcej wody należy stosować:. To znaczy, że woda w relacji perła musi być wyższy dla 3kgs pereł, zalecamy użycie aż 6 razy tyle wody).

Zagotować wodę. Dodanie perełek do wrzącej wody i gotować przez 30 minut. Mieszaj od czasu do czasu, aby upewnić się, że perły nie są przylegającą do siebie albo do garnka. Wyłączyć ogień i niech perły stromych w wodzie przez kolejne 30 minut z pokrywką garnka do gotowania na.

Spust perły tapioki i spłukać zimną wodą, aby ochłodzić je w dół. Umieść je w syropie cukrowym (cukier i wodnego roztworu - patrz niżej). Upewnij się, że perły są objęte gwarancją. Dobrze wymieszać perły. Perły są teraz gotowe cieszyć.
Jeśli wiesz o Pearl mleka herbaty, więc powiem ci jego receptura również.
To może być wykonane z czarnej, zielonej, oolong, chai lub yerba mate. Najbardziej popularne są herbata czarna i zielona herbata jaśminowa.
3/4 filiżanki herbaty
1 miarka bezmlecznej śmietankę w proszku
1 miarka syrop cukrowy bubble tea
1 szklanka lodu
2 fl. uncja gotowanego Bubble Tea Tapioka Perły
1. Umieścić gorąca herbata, śmietankę i bąbelkowy syrop cukrowy herbata w shakerze i dobrze wymieszać.
2. Dodać w lodzie, przykryć shakerze i wstrząsać przez miłą piany.
3. Dodać perły tapioki do kubka i zalać drinka skończona.
4. Umieść w swoim wielkim tłuszczu Bubble Tea słomy i cieszyć się.
Tak wyglądają jak łatwo jest zrobić i cieszyć się najbardziej niesamowite herbatę w mieście.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz