poniedziałek, 13 marca 2017

parzenie herbaty ziołowej

parzenie herbaty ziołowej


ziołowa herbata jest napar ziołowy wykonane z niczego innego niż pąków herbaty. Herbata ziołowa został nasączony prawie tak długo, jak napisano Historia rozszerza. Może on być również stosowany jako tisane lub infuzji ziołowe. Herbaty ziołowe to po prostu mieszanka wrzątkiem i suszonych owoców, kwiatów lub herbatę ziołową, a następnie pozostawić do zaparzenia. Dawniej, łącząc kilka liści, kwiatów i przypraw bezpośrednio do wrzącej wody aż do uzyskania pożądanego smaku osiągnięciu wykonany herbatę ziołową.

Niektóre odmiany herbaty ziołowej:

* Herbata Anyż, zarówno wykonane z nasion lub liści.

* Karczoch herbata, zalecany do świadczeń zdrowotnych.

* Bissap.

* Boldo, stosowane w Ameryce Łacińskiej, aby wyleczyć rozstrój żołądka.

* Skórki owoców cytrusowych, w tym bergamotki, cytryny i skórki pomarańczowej.

* Pieczona kukurydza.

* Echinacea herbata, często spożywane w celu zapobiegania lub łagodzenia objawów przeziębienia lub grypy.

* ESSIAC herbatę, zmieszaną herbata ziołowa.

* Koper

* Ginseng

* szanta zwyczajna

* Jiaogulan

* Kapor herbata, suszone liście Fireweed.

* korzeń lukrecji

* lipowych, suszone kwiaty lipy (Tilia po łacinie).

* Kwiat lotosu, z pręcików Nelumbo nucifera.

* Mate (lub yerba mate) to krzew uprawiany głównie w Ameryce Południowej

* Pokrzywa liść

* wąkrota liść, w Azji Południowo-Wschodniej

* czerwony liść maliny

* Scorched ryż, znany jako hyeonmi cha w Korei

* Rosemary

* Sage

* Trzcina cukrowa pić, w Azji

* Tymianek

* Tulsi

dotyczy lecznicze

herbaty ziołowe są znane ze swoich efektów leczniczych, zwłaszcza dla ich pobudzający, zwiotczających lub właściwości uspokajające.

Odnośnie zielona herbata, to nie tylko kojący gorący napój, aby zakończyć posiłek. Zielona herbata Lovers informuje, że zielona herbata jest klasyfikowana jako jeden z górnym Zdrowa składnik w medycynie chińskiej, a zostało udowodnione przez naukę, aby mieć wpływ na warunki zdrowotne, takie jak zdrowie serca, nadciśnienie, krążenie krwi, poziom cholesterolu, cukrzyca, The mózgu, udarów mózgu, wątroby, nerek, jelit i skóry. Zawiera również przeciwutleniacz, chłodzenie i antyseptyczne właściwości.

Nadine Taylor, autor zielona herbata, wyjaśnił moc przeciwutleniaczy w "Tea and Health" kategorii Greentea. Opisuje przeciwutleniacze jak substancje występujące w niektórych środkach spożywczych, które walczą przeciwko szkodliwym działaniem, takich jak rak i choroby serca, spowodowane przez wolne rodniki w organizmie.

Herbata zawiera jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, zwane katechiny. Katechiny mogą walczyć z rakiem przed jego rozpoczęciem, należy sprawdzić jego postęp i powolny wzrost guzów. Journal of American Towarzystwa Dietetycznego stwierdzono, że katechiny z zielonej herbaty może zmniejszyć ryzyko choroby wieńcowej i raka żołądka i raka przełyku.

Jego smak i właściwości stymulujący są uważane za użyteczne w leczeniu nowotworów, ropnie, dolegliwości pęcherza, letarg, między innymi warunkami. Prawdopodobieństwo tego, jak korzystny wpływ na zdrowie do spożycia herbaty może być, zostały oszacowane przez niektórych badań, ale inni odkryli żadnych korzystnych efektów. Badania kontrastują inne roszczenia, w tym działania odżywcze, takie jak zapobieganie wchłanianie żelaza i białka, zazwyczaj przypisuje się taniny. Zdecydowana większość badań zostały zielonej herbaty pory.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz