czwartek, 2 lutego 2017

produkcja i pakowanie kawy

produkcja i pakowanie kawy


1. Mieszania i mieszania

Mieszanie Oznacza użyciu różnych kaw Arabica i Robusta, a następnie mieszając je ze sobą. Mieszanie za gatunku mogą być wykonane przed pieczeniem, jeśli rozmiar ekran jest niezgodne.

Mieszanie oznacza proste zmieszanie 2 typy gatunków kawy.

Jest należy zauważyć, że mieszanie jest ważnym czynnikiem w uzyskaniu stałej jakości, a całkowity smak nie jest zależny od jednego typu klasyfikacji kawy. Gdyby jakość plonu zmieniać, smak mieszanki jest następnie wpływa w minimalnym stopniu, jak inne rodzaje kawy będą wspierać ogólny smak.

Mieszanka kawy jest każda własność intelektualna palaczy, a większą uwagę przywiązuje się do mieszania, tym mniejsze są szanse konkurencji jest w stanie skopiować profile smakowe i wyższy produkt może być zróżnicowana w rynku.

Mieszanie kawy po upieczeniu jest z pewnością plusem jako palarnia może skupić się na najlepsze z każdego ziarna przed znalezienie właściwej równowagi fasoli.

2. Szlifowanie

Proces ten jest bardzo prosty, jednak wymaga dużo uwagi, ponieważ wielkość gruntu jest ważnym czynnikiem wpływającym na jakość filiżanki. Kawa jest zazwyczaj podawana do koncentratora, a obecnie jest zmielona kawa. Młynek można regulować w kilku rozmiarach, od grzywny do grubej. Każda metoda zaparzania ma swoje odrębne cechy wielkości cząstek. Espresso jest bardzo cienka, aby umożliwić wody pod ciśnieniem do penetracji w taki sposób, aby wydobyć najwięcej smaków i francuski prasy jest najgrubsze. Kawa mielona powinien mieć 4% wilgoci i jest higroskopijny, dzięki czemu można go łatwo zabrać wilgoć. Należy to uwzględnić w krajach, gdzie wilgotność powietrza jest wysoka.

3. Odgazowanie

Proces ten jest konieczny, aby zapobiec balonem opakowań, jak kawa uwalnia CO2 aż do 10 dni po upieczeniu. Czas odgazowania jest w stosunku do czasu pieczenia tak, tym dłuższy czas pieczenia, tym krótszy czas odgazowania. W większych obiektach piekący, odgazowanie odbywa się zwykle w silosie.

odgazowanie następuje szybko po zmieleniu jako gazy mogą być uwalniane około 35% szybciej, gdy fasola jest podzielony na cząstki. Więc dla całego ziarna mieszanki kaw czas odgazowania jest wyższa.

4. Pakowanie

Po odgazowaniu, kawa jest gotowa, aby być zapakowane całe ziarna lub zmielone. Niektóre palaczy obejmują jednokierunkowego zaworu technologię dla całego ziarna kawy w celu zaoszczędzenia czasu z odgazowania. Ale nie tylko to, zawór umożliwia CO2 ucieczki na zewnątrz i kończy tlenu wchodzącego do wnętrza opakowania. Nie tylko zawór wspierać proces odgazowania, ale również utrzymuje kawę dużo świeższe, gdyż tworzy stan pół-próżniową. Większość producentów kawy pakować w torebki z dość grubego materiału, używając 105- 110 mikronów 4 warstw tworzywa sztucznego, aby zapewnić świeżość i zapobiec zagnieceń. Opakowanie jest ważnym elementem prezentacji produktów, stąd też ważną rolę w marketingu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz