piątek, 24 lutego 2017

Jakie są różne zielonych ziaren kawy?

Jakie są różne zielonych ziaren kawy?


Zielona kawa nigdy nie są przygotowywane w ich naturalnym stanie, gdyż jest to proces prażenia, który daje jej podpisania kawę dekadencki smak. Nie ma jednego uniwersalnego kawy pieczeń; Wręcz przeciwnie, wiele różnych pieczeni, że firmy kawy (jak również palaczy home) mobilizować tworzyć smaki na każdy gust i okazję. Co daje kawą jest jego smak, gdy tłuszcze i węglowodany ulegają rozpadowi podczas procesu prażenia aby olejki. Oleje te zawierają smaki, że osoby pijące kawę poznali i miłości podczas picia Java.

Ilość czasu, że ziarna są palone określa rodzaj pieczeni. Na przykład, New England lub pieczenie cynamonu zawierają ziarna, które były smażone jedynie za siedem minut i są uznawane za lekkie pieczenie. Smak tych ziaren jest dość cierpki. Wiele dużych palaczy komercyjne wykorzystanie lekkich pieczonych ziaren w ich mieszanek.

Średnie pieczeni są twoje standardowe pieczeni kawy. Znany również jako śniadaniowych mieszanek tych pieczeni są słodsze i bardziej przyjemny zapach niż światło pieczona fasola ziarna kawy są palone na dziewięciu do jedenastu minut, aby być odpowiednie dla średnich pieczeni.

Francuski pieczeń jest kolejna wspólna nazwa dla ciemnego pieczeń kawy , Aby osiągnąć ciemny pieczona fasola pieczeń przez około 13 minut. Usłyszysz oleju wewnątrz syczenie fasoli. Smak ciemnym pieczeń jest bardzo głęboka i niemal ostry.

Najciemniej pieczona w skali znany jest głównie jako włoskiego espresso lub pieczeń pieczeń. Włoskie pieczone ziarna są palone przez 14 do 15 minut do tworzenia dymu, pełne smaku. Zielone ziarna kawy są palone, nie dłużej niż 15 minut, ponieważ po tym czasie, jakość zmniejsza smak i naturalny olej wewnątrz ziaren zaczyna karmelizacji i nagrać. Podczas pieczenia własnych ziaren kawy w domu, ważne jest, aby upewnić się, że nie jesteś overroasting swoich ziaren, dzięki czemu nie tracą na niektórych wielkich smaków i aromatów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz