wtorek, 7 lutego 2017

herbata Rooibos

herbata Rooibos


1. kwasy fenolowe. hydroksybenzoesan, 3,4 di-hydroksy benzoesowy, 4 - - 4-hydroksy-3 - metoksy-benzoesowy, kwas 4 - hydroksy-3, 5-di-metoksy-benzoesan, kwas 4 - cuomaric, kwas kawowy i kwas ferulowy. Związki te mają wszystkie właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybicze, aby wyjaśnić doświadczenia pozytywnego wpływu, że kobiety, podczas mycia słaby roztwór Rooibos jako osoby. Kwasy są również niską zawartość przeciwutleniaczy.

2.Flavones, glikozydy flawonol i CO Luteolina, chrysoerial, luteolina-7-0-glukozyd, kwercetyna, rutyna i isoquercitin. Luteoin kwercetyna i mają silne właściwości przeciwdrgawkowe wyjaśnić pozytywny, jeżeli Rooibos, podaje się dzieciom cierpiącym na kolkę. Luteolina, kwercetyna, rutyna Isoquercetin i mają silne właściwości przeciwutleniające. Cztery związków hamuje reduktazę aldozy, docelowy enzym jest lek do leczenia powikłań cukrzycowych. Rutyna - zwiększona stabilność i przepuszczalność naczyń włosowatych tętnic. Kwercetyna zapobiega utlenianiu cholesterolu (LDL) i mogą oznaczać przeciwmiażdżycowy.


4. Flawanonów glikozydy Orientina-dihydro oraz dihydro-izo-Orientina słodzące i dieta może przyczynić się do przyjemnym słodkim smaku i Rooibos naturalny herbaty.

5. Glikozydy i dihydrochalkonowy Aspalathin Nothofagin nie słodziki żywności i silne przeciwutleniacze.

6. Taninami. (+) - Katechina, procyjanidyny B-3 a-bis-fisetinidol katechiny. Garbniki zmniejszają strawność białka poprzez tworzenie kompleksów, a tym samym stworzyć negatywny wpływ na jedzenie idzie. Jednakże, istnieje obecnie przekonujące dowody, że taniny w czerwonym winie dla francuskiego paradoksu odpowiedzialnej. Mimo, że dieta bogata w tłuszcze, niską częstość występowania chorób serca i raka z wysokim spożyciem czerwonego wina. Katechiny stosowane w różnych formach, takich jak pasty do zębów, słodycze, zboża, lody itp w Japonii.

7. Non-fenoli. (+) - A. Hipoglikemiczne pinitol (zmniejszenie stężenia cukru we krwi poziomów) oraz własności przeciwcukrzycowe i jest stosowana jako środek wykrztuśny

8. alfa-hydroksykwasy. Tego rodzaju związek glikozyd Kwas Fenylopirogronowy jest ważnym składnikiem kremów kosmetycznych i produktów leczniczych w chorobach skóry. Może wyjaśnić sukces dziewiczych kremów kosmetycznych Rooibos Rooibos z niezwykłą zdolność do uzupełnienia młoda skóra i piękne.

9. Minerał. Rooibos jest naturalnie kofeiny wolne, to mówi się, rozładować napięcie, a tym samym pomaga złagodzić bezsenność.

10. Dlaczego przeciwutleniacz wymagane do spożycia przez ludzi? Wolne rodniki (takie jak reaktywne formy tlenu ROS) wysoce aktywnych cząsteczek chemicznych, które bezkrytycznie atakują komórki ludzkie i że wszelkiego rodzaju problemy, takie jak starzenie się, nowotwory, choroby układu krążenia, itp ciało jest z tym SOD (dysmutazy nadtlenkowej enzymu). Jeśli spadek starzenie lub niskiego poziomu ochrony zdrowia dla SOD, a następnie, że żywność musi być bogata w przeciwutleniacze, aby pomóc organizmowi przez wolne rodniki, too. Obecność flawonoidów i garbników w Rooibos wykazały przeciwutleniaczy. Tak więc, oprócz jej przyjemny smak, filiżanka herbaty Rooibos jest również ważnym elementem diety w uzupełnieniu do jakiejkolwiek żywności lub napojów. Yerba Mate zmieszany z wysokiej jakości ekologicznej i posiekane i przesiano nie uzyskane lub oddziałów. Yerba Mate organiczna jest uprawiana i wyprodukowane zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego.

Yerba Mate, Mate lub tak często nazywa, jest rośliną z Ameryki Południowej zdobył wielu fanów na całym świecie. Szukasz naturalny stymulant żadnych skutków ubocznych i toksyczności, Mate posiada obecnie największe nadzieje. Tonik dla umysłu i ciała, naturalne źródło odżywiania i zdrowia przewagą zwolennik, Mate zasługuje na uwagę wszystkich zainteresowanych optymalnego zdrowia.

Yerba Mate jest kolonizacja i współczesnych kultur, ustanowione przez prymitywnych Guarani Indian Paragwaj i Argentyna. Zawsze wydawało się najbardziej powszechnym składnikiem kuracji domowych współczesnej Argentyny i Paragwaju Guarani In, jednak Mate herbata jest patologie niemal rytualne, takie jak kawa i herbata nadużyć w Europie Zachodniej i Wschodniej.

Wśród rodzimych Guarani na z drugiej strony, przy użyciu naturalnych materiałów znaczenie w dobrym zdrowiu zniknął. Służy do zwiększenia odporności, oczyścić i detoksykacji krwi, tonizuje układ nerwowy, przywracania koloru włosów młodości, spowalniając proces starzenia, zwalczać zmęczenie, pobudza umysł kontrolować apetyt, zmniejszają efekty osłabiające zmniejszyć stres i pokonać bezsenność.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz