niedziela, 12 lutego 2017

Biała herbata - Subtelna czy silna?

Biała herbata - Subtelna czy silna?


Przez lata zielona rodzaj herbaty zyskał renomę w świecie zachodnim jako napój pełen silnych antyoksydantów, które w niektórych Badania dowiodły zniszczyć rakotwórcze wolne rodniki. Zielona herbata jak późno schwytał strumienicę za pomocnictwo w utracie wagi, jak również.

Nie ma wątpliwości, że albo przeczytać lub słyszał o wielu korzyści płynących z zielonej herbaty ma do zaoferowania. Od zdrowego serca, do obniżenia stężenia cholesterolu, ekstraktów, które są dodawane do wielu produktów lub umieszczone w kapsułkach. Ten łagodny smaku napoju zdecydowanie przyciągnęła uwagę wielu ludzi świadomych zdrowia poszukujących kolejnego trendu.

Ale czy wiesz, że ta herbata ma słodszy smak, a mocniejszy rodzeństwo? To się nazywa biała herbata.

Chociaż może to brzmieć jak nowy napój ten rodzaj herbaty ma długą historię, sięgającą do 960 ne! W tych czasach, herbatę parzoną w zasilanego formie i dopiero około 1885 roku, że całe liście były używane zamiast. Jest również zapisane, że jeden cesarz piosenki nazwany Huizong stał tak obsesyjnie białej herbaty, zaczął tracić większość swego imperium.

Ale dlaczego nazwa biała herbata?

Biały rodzaj herbaty, podobnie jak wszystkich herbat, pochodzi z tego samego krzewu herbacianego Camellia sinensis. Przyczyną tego, że nazywa się "biała herbata" jest fakt, że młode pąki i liście zawierają wiele drobnych brzoskwinia-jak włosy, które dają im białawy wygląd. Zaparzany alkohol jest zwykle bardzo jasny złoty żółty.

Biała herbata oolong, w odróżnieniu od zielonej lub czarnej herbaty, przechodzi bez konwencjonalnego przetwarzania. To jest po prostu wyrwane z krzewu herbacianego, jak na początku dnia, jak to możliwe, na parze lub pieczone, a następnie wysuszyć na słońcu lub w specjalnie do tego przeznaczonych pomieszczeniach. Z tego powodu, liście herbaty się zachować wszystkie ich naturalnych olejów, co daje pijącego herbatę prawdziwy smak, wraz z kubka, który oferuje najwięcej korzyści z czterech typów.

Badanie przeprowadzone w Linus Pauling Institute na Oregon State University wykazały, że biała herbata było bardziej skuteczne niż zielona herbata w usuwaniu wzrost nowotworu u szczurów, i był lepszy w niszczenie organizmów chorobotwórczych. Biała herbata zawiera więcej przeciwutleniaczy w jednej filiżance porównaniu do innych organicznych mierzonych porcji na świecie.

Biały rodzaj herbaty oferuje również bardziej atrakcyjny smak przybyszów chcących doświadczyć luźne liści herbaty do zaparzania. Posiada przyjemny słodycz do niego, że jest bardzo lekki i kojące. Roślinnego podteksty są niemal niezauważone w przeciwieństwie do niektórych mocniejszych odmian zielonej herbaty.

Chociaż biała herbata może być nieco droższe, to jest warte każdego centa. Smak jest lżejszy, korzyści dla zdrowia są większe i zawiera mniej kofeiny też.

Jednak jest to bardzo ważne, aby zaparzyć ją przy użyciu całych luźnych liści i uniknąć torebka herbaty do parzenia. torebki herbaty oferują mniej korzyści, ponieważ liście są zredukowane do wysuszona stanie kurzu jak i prawie pozbawiona jakichkolwiek olejów. Smak będzie również cierpieć, jak również i na pewno będzie gorzkie doświadczenie rujnuje białej herbaty.

Brewing jest proste, wystarczy dodać łyżeczkę czubatą liści w zaparzaczem na filiżankę, gotować dobrze przefiltrowanej wody i ostudzić przez 30 sekund; wysoka na około 3 do 7 minut, w zależności od odmiany i wymaganej wytrzymałości. Nigdy dodać mleko i powstrzymać się od dodawania cukru. Trochę miodu jest w porządku, jednak.

Biała herbata jest coraz bardziej popularne, ponieważ może się teraz znaleźć schłodzone w butelkach obok zielonej herbaty w supermarketach, takich marek jak Snapple® i Lipton® oferujących kilka owocowe aromatyzowane odmian. Jak wieść o jego bardziej subtelnym smaku i zdrowsze korzyści osiągnie uszy konsumenta, ten rodzaj herbaty staje się kolejny przebój.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz