niedziela, 14 maja 2017

Naturalne, zdrowe i słodkie

Naturalne, zdrowe i słodkie


Stewia jest około 300 razy słodszy niż cukier w stanie naturalnym: Ich wykorzystanie lecznicze zawierają regulacji poziomu cukru we krwi, zapobieganiu nadciśnieniu, leczenia chorób skóry i zapobiegania próchnicy zębów. Inne badania wykazały, że jest naturalnym środkiem przeciwbakteryjnym i przeciwwirusowym również. Stewia jest rzeczywiście dobre dla Ciebie! Na dodatek, to kalorii i węglowodanów darmo. Stewia jest doskonałym wyborem słodzik dla cukrzyków, osób ogląda swoją wagę, i wszystkich zainteresowanych w utrzymaniu zdrowia.

Stewia jest południowoamerykański krzew, którego liście były wykorzystywane od wieków przez rdzennych mieszkańców w Paragwaju i Brazylii osłodzić ich yerba mate i inne pobudzające napoje. Zakład stevia należący do rodziny Compositae (słonecznik roślin). Przed wiekami, Tubylcy Paragwaju wykorzystywane liści tej małej, zielnych, pół-krzaczaste, wieloletnia krzew osłodzić swoje gorzkie napoje. Pochodzący z Ameryki Południowej dziko, to może znaleźć rośnie w półpustynnych siedliska, począwszy od murawy do lasu zarośla na terenie górskim. Zakład trafiła do krajów Region Pacyfiku, gdzie w ostatnich dekadach stało się uprawianych w kraju, stosowanych w swej surowej postaci liści, a teraz jest w handlu przetwarzane na słodzik.

Stewia jest wybitnym, słodkim smaku zioło, które ma niezwykłe walory prozdrowotne:
słodycz stewii jest w dużej mierze ze względu na jego złożonej cząsteczki stewiozyd, że składa się z glukozy, soforozę i stewiolowych. Drugi związek o nazwie rebaudiozyd, który jest obecny w stewii, również przyczynia się do słodkości stewii jest. Stevia smak, który jest unikalny i jest opisana jako bardzo słodki z lekkim lukrecji, prawie gorzkim posmaku. Ogólnie rzecz biorąc, wysokiej jakości Stevia zawiera bardzo mało tej goryczy. Słodycz stewii jest znacznie różni się od słodyczy innych naturalnych substancji słodzących, cukier lub sztuczne słodziki, ale to jest pyszne. Dla niektórych smak może wymagać jakiś "przyzwyczaić", ale większość ludzi szybko rozwijać zamiłowanie do niej

Stevia ma możliwości doskonała uzdrawiania. Jeżeli umieszczony na cięte lub zeskrobać, że użądlenia początkowo następuje znaczne zmniejszenie bólu i przyspieszonego gojenia bez blizn. Cały ekstrakt z liści Stevia można zastosować jako maskę twarzy wygładzając ciemną cieczy na całej powierzchni, pozwalając im wyschnąć w ciągu 30-60 minut, a następnie płukanie. Pomoże to dokręcić skórę, wygładzić zmarszczki i przebarwienia skóry oraz leczyć trądzik. To opisywano być skuteczne, gdy stosuje się łojotok, zapalenie skóry i egzema, jak również. Stewia jest również korzystna dla włosów i skóry głowy; Dobre wyniki uzyskuje się przez dodanie koncentratu Stevia do szamponu, a także zastosowanie koncentratu na włosy po umyciu szamponem, co pozwala na pozostanie na włosach przez kilka minut, a następnie płukania.

Stevia jest w stanie wykonywać szereg innych pożytecznych czynności: na przykład, wykazano, że można zwiększyć Stevia nastrojów i zwiększyć poziomy energii i czujności umysłu. Co więcej, jest również pokazana, aby zatrzymać wzrost bakterii w jamie ustnej jest odpowiedzialny za wytwarzanie kwasów, które są odpowiedzialne za zapalenie dziąseł i cavities.In ostatnich latach Stevia trafiła na Dalekim Wschodzie. W latach 70-tych i 80-tych Stewia został opracowany jako środek zwiększający słodzik / smak, który od tego czasu był używany powszechnie w tym celu w Japonii, Chinach, Korei, Izraela, Brazylii i Paragwaju. Została ona przyjęta w Japonii, gdzie jest on wykorzystywany w sosie sojowym, słodkie pikle i napojów bezalkoholowych.

Brak objawy niedoboru ale każdy może skorzystać z zastosowania stewii. Populacji, które mogą skorzystać z zastosowania stewii obejmują: cukrzycę, osób otyłych, starszych, dzieci i athletes.Diabetics, osoby z problemami cukru we krwi lub otyłych mogą korzystać z suplementacji stewii ze względu na jego zdolność do regulowania poziomu cukru we krwi [

Osoby cierpiące na nadciśnienie może również korzystać z wykorzystania stewii. Wykazano, że w przypadku nadciśnienia Stevia ma zdolność do działania jako vasodiolator, przyczyniając się do obniżenia nadciśnienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz