wtorek, 4 kwietnia 2017

Popić liberica Kawa

Popić liberica Kawa


Na Filipinach, KAPE Barako lub "stud kawa" to nazwa dla kawy parzonej z ziaren kawy liberica. Aby zaparzyć KAPE Barako tam, tereny Bean Get gotowane w wodzie, a następnie napięte do kubka, podobnie jak Cowboy Coffee. Ponieważ jest on celowo być silny i gruby, zdolność mężczyzny do tolerowania jego intensywność jest oznaką męskości mężczyzny. "Barakos" są tradycyjnie lokalne "twardzieli". Gdy liberica była powszechnie uprawiana na Filipinach, mężczyźni spotykają się w kawiarniach wyzwanie siebie w grach szachy popijając ze swojego czarnego, gęstego Kapang Barako wywaru.

liberica kawy jest rzeczywiście łagodna kawa, ale jej smak ma taką głębię i ciemność o to, że miłośnik kawy którzy również kochają wszystkie solidne, mocne rzeczy w życiu nie można uzyskać wystarczająco dużo, chociaż są tacy, którzy twierdzą, że smak tego liberica Fasoli jest po prostu zbyt ostry dla swoich upodobań , Liberica znana jest "dojrzewanie w kubku"; to znaczy, jeśli wlać go i łyk nim, gdy jest gorąco, ale niech ostygnie, kiedy smakujesz go ponownie będzie musiał trochę z innej (ale nie mniej przyjemnym smaku). Tekstury kawy staje się bardziej gładki w smaku zmienia się niewiele, jeśli słodsze chłodzono przez około 15 minut.

Przedmiotem liberica fasola różnej wielkości, ale większa niż w innych głównych gatunków ziarna kawy. Rośnie na bardzo wysoki krzew, który wydaje się bardziej jak drzewo niż krzaka. Ci, którzy zbierają owoce, aby uzyskać ziarna muszą stawać na drabinach, aby wykonywać swoją pracę. Surowe ziarna kawy z liberica owoce są w kształcie migdałów z szeroką i zmienną rozłamu w dół swoich ośrodkach. Według H.A. A. Nicholls, MD Londynu, pisząc w 1881 roku, kawa krzew liberica ma liści, które są znacznie większe niż te z krzewu Arabica, jeden z dwóch najczęściej uprawianych roślin kawy na świecie, i "To kwiaty dla kilku miesięcy, więc że kwiaty i jagody może znaleźć na tej samej rośliny i owoce są dwukrotnie większy od zwykłej kawy fasoli. dojrzałe jagody nie spadają z drzewa, tak jak zwykłą kawowca, ale pozostają na drzewie, bez uszczerbku dla ich jakości , przez kilka tygodni, to ważna cecha, gdzie może to być trudne do wnoszenia do pracy niezbędnej do szybkiego zbierania ".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz