niedziela, 9 kwietnia 2017

Błędy zielone ziarna kawy

Błędy zielone ziarna kawy

Wiedząc, jak rozpoznać wady w zielonych ziaren kawy jest tak samo ważna, jak o najlepsze miejsca, aby je kupić i jak upiec je poprawnie. Chyba, że ​​są regularnie zakup wysokiej jakości ziaren premium, będzie prawdopodobnie natknąć wadliwych ziaren, jak kupić luzem do domu pieczenia. Istnieje pięć wspólne wady, które należy wziąć pod uwagę, gdy kupujesz zielonych ziaren kawy.

Upewnij się, że kawa nie są wyblakłe. Są rzeczy, które należy zwrócić uwagę przy zakupie swoich fasolę, a także kroków, które można podjąć w celu prawidłowego przechowywania ziarna, dzięki czemu nie są one poddawane blaknięcie. Ilość wody, ziarna kawy poddaje się może powodować blaknięcie. Suszenie ich zbyt wiele może spowodować, że kolor jest nieprawidłowy, zarówno przed jak i po zakończeniu pieczenia. Bogaty, ciemnobrązowy kolor, który palaczy domowe oczekują nie będzie obecny nawet po pieczeniu ich przez długi okres czasu. Tekstury wady mogą również istnieć ze względu na nadmierne wysuszenie, zwłaszcza miękkości. Nie należy nie tylko ziarna suszy się zbyt wiele, nie powinny one być pozostawiona zbyt wilgotna, tak że nie ma wzrostu pleśni wewnątrz ziarna. Możesz upewnić się, że nie są przyczyną zielone ziarna kawy zanikać przechowując je z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych i nie przechowując je zbyt długo trwającego.

Jeżeli ziarna kawy poddaje się wody w niewłaściwym etapie suszenia, reakcji chemicznej będzie występować, które powodują, że ziarna wzrost pleśni , Ziarna również kolor zielony, ale kolor zielony to w wyniku reakcji chemicznej, a nie w wyniku normalnego przetwarzania.

Rośliny kawy są podatne na uszkodzenia przez owady z dwóch rodzajów owadów: motyli jagód winogron i antestia błędów. Podczas godów, winogron ćmy berry wstrzyknie owoce na roślinie do kawy tak, że larwy zaczną rosnące wewnątrz. Antestia błędy będą ssać kawowca, powodując owoców do siniaków i plamienia rozwijać się na fasoli.
Jeśli ziarna kawy są zbierane za wcześnie, będą one szorstkie i mają srebrne skórki. Ziarna mogą być zbierane niedojrzale powodu okoliczności związanych z pogodą.

Niestety, rośliny kawy czynią zakażenie przez wiele chorób, które powodują, że ziarna są wadliwe. Kawa rdzę, Kawa Miner i bakteryjne Blight to tylko niektóre z chorób, które rolnicy kawy musi dążyć do eliminacji ze swoich upraw.

Kawa rośliny, które zostały narażone na choroby najprawdopodobniej zaowocuje przedwcześnie i spowodować fasolę być niedojrzały. Ziarna, które nie były gotowe do zbiorów z powodu choroby lub niedojrzałości związane z pogodą są często zawarte wraz z normalnych, zdrowych ziaren. Przy zakupie zielone ziarna kawy w Internecie, upewnij się, że jesteś wybierając ziaren, które są dobrą jakość za rozsądną cenę, ale są też wolne od wad wymienionych powyżej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz