wtorek, 11 kwietnia 2017

3 Plusy i minusy do korzystania z prasy francuskiej

3 Plusy i minusy do korzystania z prasy francuskiej


Chociaż istnieje wiele sposobów parzenia kawy, jedno z nich jest wyjątkowo popularna jest Prasa francuska. Zawinięte w eteryczną aurę chłodu, jest ikoną kultury, który mówi światu, że jesteś poważnym pijący kawę. Został opracowany przez Francuza (niespodzianka!) Pod koniec 1800 roku? S przez przypadek, okazało się najłatwiejszym sposobem parzenia kawy. Przed kawa i woda były gotowane razem zapewniając ciekawe smaki można sobie wyobrazić. Prasa francuska ewoluowała ogromnie nawet kubki do kawy z wbudowanym filtrem sito o dosłownym prasy francuskiej w podróży. Korzystanie z prasy francuskiej ma swoje wzloty i upadki, choć; Oto 3 Plusy i minusy do korzystania z prasy francuskiej:

Plusy

  1. nieograniczoną kontrolę - Z prasy francuskiej, jesteś ostatecznym barista i zdeterminowany, jak silny chcesz kawę być. Nie tylko kontrolować ilość kawy, czas trwania którego zaparzyć Joe, ale można również uzyskać, aby kontrolować temperaturę wody parzenia, z którym jest zmienna często pomijany przy poszukiwaniu zaparzyć idealną filiżankę kawy. Gdzie automatyczne browary warzą nie aż tak gorący kubek kawy i mieć zaprogramowanych pomiarów, aby dać Ci to, co nazywają "ciemna" lub "light", z prasy francuskiej można zrobić kawę tak silny, będzie można umieścić Starbucks do wstydu.

  2. wysoce przenośny - kompaktowy, lekki i łatwe do czyszczenia francuski Prasy są najbardziej przenośny sposób, aby niewiarygodne kawy zapisać natychmiastowy trasę kawy, która jest naprawdę jabłko do porównania pomarańcze w jaki smak kawy wychodzi jest idealny do robienia camping, pikniki lub romantyczne gadżety, które wymagają dodatkowej coś specjalnego

  3. to tylko cool -..! Tak to prawda, na wszystko, czego tam szuka objąć chłód, co kawa jest wszystko o, francuski Prasa jest droga. to hearkens powrotem na długi czas przed nami to było prostsze więcej rąk na podejściu do zaparzania kawy. to podkreśla naturalny i cechy organiczne kawy.



Wady

  1. niespójność - Tak, to prawda, chyba że 're jak dopracowany maszyny, która zamienia się taką samą kawę czy automatyczne browary są zaprogramowane do zrobienia będzie napotkasz odmian smaku, siły i temperatury z każdej filiżance kawy. Choć niektórzy mogą nie widzą w tym con i chcą objąć przygodę że francuski Prasa zabierze Cię; inni są stworzeniami z przyzwyczajenia, a rytuał, który nazywamy nasze codzienne życie, oczekujemy tego samego kawę za każdym razem.

  2. Un filtrowane Substancje - Wielu nie docenić filtr do kawy, dopóki nie spróbować prasy francuskiej. Ponieważ jest to kawa w stanie surowym, co można znaleźć w kawie, wraz z grubych podstawie, że podkradają przez sito francuskiej prasie, jest naturalne oleje że kawa ma. Zobaczysz je obracać wokół górnej części kawę patrząc jak mini wycieku oleju. Co w tym złego, że mówisz? Badania wykazały, że oleje te zawierają substancje wzmacniające cholesterolu, które są zwykle usuwane w procesie filtracji. Również ze względu na kawie nie jest filtrowany, filiżanki Joe będzie bardziej gorzkie niż można się przyzwyczaić, do którego jest naturalną cechą większości kaw naziemnych.

  3. nie jest dobre dla dużych grup - Francuski Prasy z pewnością są zarezerwowane do użytku wśród par chcących podzielić się filiżankę kawy. Gdy gospodarzem dużych grup będzie to wymagało dużo więcej powtórzeń, a także najprawdopodobniej kosztowało więcej fusów, ponieważ nie jest tak skuteczny jak automatyczny zaparzacz do kawy.



Francuskie Prasy są niesamowite browar i może zrobić wspaniałą kawę. Podziel się z nami swoimi doświadczeniami w użyciu prasy francuskiej!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz