wtorek, 8 listopada 2016

kawa kostaryka tarrazu

Kawa kostaryka Tarrazu

Kostaryka Tarrazu Dota Dolina Montanas del Diamante Estate Red Catuai SHB EP Arabica Fully Washed surowej kawy

Wibrujący kwasowość, pełne zauważalnie gładkie ciało, czekolada, bogate, słodkie, czyste, kokos, owoce cytrusowe, wapno, złożone, słodkie wykończenie.

Pieczeń Zapach: Słodki, wino, rock słodycze, cień, kwiatowy

Suche Aromat: Ciemna czekolada, mandarynka, graham, winogronowy, cukier, malina

Razowy Aromat: Bardzo carmely, kakao, cukier brązowy, kwiatowy

Hodowca: the Guitierrez Rodzina posiada Montañas del Diamante Estate i mokro Młyn, który pozwala pełną kontrolę jakości od sadzenia, zbioru, a po przetworzeniu.

Farm: Montanas del Diamante Estate 50 hektarów uprawy kawy specjalnych.

Region: Tarrazu; podregionie - Dota Dolina

Szczepów: Czerwony Catuai

Wysokość: 1750 - 1850 metrów nad poziomem morza

Gleba: Wulkaniczny

Roczna suma opadów: 250mm

Rozmiar ekranu: 15 iw górę

Przetwarzanie: W pełni myte i suszone Patio

Zbiorów: styczeń - marzec

Ocena: Ściśle Twardy Bean (SHB), Przetworzone Europejski (PE)

Ściśle Twardy Bean, SHB: Kawa uprawiana w bardzo dużej wysokości produkują gęstszą (ściśle Twardy Bean) bardziej żywy profil smakowy niż te uprawiane na niższych wysokościach. Wyższych wysokościach zapewnić przyjazne środowisko kawy Arabica, klimat bywa chłodniej mniej bezpośrednie działanie promieni słonecznych i dużo wilgoci. To powoduje, że owoce kawy dojrzewać powoli, dzięki czemu więcej czasu na opracowanie głębi i słodyczy, a także wiele pożądanych cech szukamy w znakomitych kaw.

Europejski Proces: Sortowanie ręczne usunięcie wad do PE "Standard" trwa do nie więcej niż 8 wady występują w próbce 300 gram. To oczywiście bardzo intensywnej pracy sortowanie ręczne Cup poprawia jakość i spójność.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz